Benodigdheden voor verhuizing website naar Teqz

Teqz gaat zowel de webhosting als domeinregistratie verzorgen

Om een website te kunnen verhuizen hebben wij de volgende gegevens nodig:
  1. FTP inloggegevens
  2. Database gegevens
  3. Bij voorkeur admin inloggegevens voor de beheeromgeving (jouwsite.nl/wp-admin)
  4. Is er bij de huidige hoster een controlpanel aanwezig? Graag ontvangen we hier ook de logingegevens van
  5. Staat er ook e-mail gehost en dient dit mee verhuisd te worden? (Ja/Nee/Weet niet)
    1. Zo ja, hebben we een overzicht van e-mailadressen en wachtwoorden nodig. We nemen contact op met betrekking tot de planning
    2. Indien er gebruik wordt gemaakt van Office365 / Google Workspace, hoeft de e-mail niet verhuisd te worden.
  6. Draaien er nog andere services, koppelingen of automatisch processen (zogeheten "cronjobs")? (Ja/Nee/Weet niet)
Indien wij ook het domein gaan hosten hebben wij de volgende aanvullende gegevens nodig:
  1. Een overzicht van DNS gegevens
  2. Het verhuistoken van het domein
Wij zullen de huidige website op onze server klaarzetten. Zodra dit gereed en getest is, zetten we het domein om. Hierdoor zal er weinig tot geen overlast zoals downtime zijn.

Na verhuizing dient het hostingpakket bij de huidige hostingpartij zelf opgezegd te worden!

We hebben een nieuwe website via Teqz, het domein wordt verhuisd

In dat geval kunnen de punten 1, 2 en 3 van bovenstaand overzicht overgeslagen worden

We hebben een nieuwe website, Teqz verzorgt de hosting, we houden zelf het domein en DNS in beheer

Pas hiervoor de volgende records aan. Let op dat dit pas na akkoord van een medewerker van Teqz gebeurt. Dit om downtime van de website te voorkomen.

Naam
Type
Waarde
@ of domeinnaam.nl
A
83.98.155.140
@ of domeinnaam.nl
AAAA
2001:16f8:15:155:0:0:0:140
@ of domeinnaam.nl
TXT
v=spf1 include:_spf.teqz.nl -all
Laatstgenoemde kan toegevoegd worden aan het reeds bestaande SPF record.