Instellen e-mail op iPhone en iPad

Hoe kan ik e-mail instellen op een iPhone / iPad?

Wat heb ik nodig om e-mail in te stellen op een iPhone / iPad

1. Het domein welke u graag wilt instellen dient gekoppeld te zijn met uw hosting pakket en de domeinnaam dient via internet bereikbaar te zijn.
2. Voor het ontvangen en versturen van e-mail dient u een e-mailaccount aan te maken.

E-mail instellen op een iPhone / iPad

De volgende stappen worden uitgevoerd op een iPhone / iPad. De handleiding is geschreven op basis van het IOS 8 besturingssysteem. Indien u een oudere of nieuwere versie van IOS gebruikt kan het zijn dat de instellingen niet geheel overeen komen.

1. Ga naar 'Instellingen' vanuit het hoofdscherm van uw apparaat.
2. Scroll naar beneden en klik vervolgens op 'Mail, Contacten, Agenda'.
3. Klik op 'Nieuw account' en kies voor 'Anders'.

4. Klik op 'Voeg mailaccount toe'.
5. Vul uw naam in bij 'Naam' en uw e-mailadres en wachtwoord van het mailaccount in:
6. Klik op 'Volgende'.
7. Vul de server voor inkomende en uitgaande post beide als volgt in:

Hostnaam: web01.teqz.nl
Gebruikersnaam: E-mailadres
Wachtwoord: Wachtwoord e-mailaccount

8. Klik op 'Volgende'.
9. Indien de melding verschijnt 'Wilt u dit account zonder SSL configureren', kies dan voor 'Nee'

10. Indien de melding verschijnt 'Met dit account kunt u mogelijk geen e-mail versturen of ontvangen, Weet u zeker dat u de account wilt bewaren" Klik dan op 'Bewaar'.
11. Het volgende scherm verschijnt. Tik ‘Notities’ uit en tik op ‘Bewaar’. Je e-mailaccount is aangemaakt.

De juiste poort voor uitgaande e-mail instellen

Om e-mail te kunnen versturen dienen we de uitgaande mail poorten te confirureren, dit gaat als volgt:

1. Ga naar 'Instellingen' vanuit het hoofdscherm van uw apparaat.
2. Scroll naar beneden en klik vervolgens op 'Mail, Contacten, Agenda'.
3. Klik het aangemaakt e-mailaccount aan welke onder Accounts staat.

4. Klik op het IMAP account met uw e-mailadres.
5. Bij 'Server uitgaande post' klikt u op 'SMTP web01.teqz.nl'.

6. Verander de serverpoort in '465' en klik op 'Gereed'.

7. Klik op 'Gereed' om de instellingen op te slaan.

Uw e-mailaccount is nu gereed voor gebruik op uw iPhone / iPad.